Úvod » LUXUSNÍ DELIKATESY » Ořechové pesto ze svatojánských ořechů 210 g
Ořechové pesto ze Svatojánských ořechů je vyrobené z nezralých vlašských ořechů sbíraných kolem svátku svatého Jana (24.června). Ořechy se musí sbírat ještě zelené, když není skořápka ořechu dřevitá. Ořechy se napřed několik dní proplachují, aby se zbavily hořkosti a poté se naloží do soli, oleje, octu a koření. V nálevu dochází k mléčnému kvašení a zrání. Mléčné kvašení ořechy obohacuje o vitamin C, vitaminy skupiny B, četné enzymy a samozřejmě kyselinu mléčnou a tolik potřebné laktobacily.
Použití: Ořechové pesto ze Svatojánských ořechů je lahodná omáčka, která se hodí do těstovin, různých salátů, jako příloha k rybám, na kuřecí či krůtí steak, k sýrům a lze je také místo másla namazat na pečivo.
Delikatesa ve formě ořechového pesta je vhodná jako originální dárek pro Vaše blízké.
Ořešák vlašský – přírodní antioxidant; přirozená obranyschopnost (imunita); hladina lipidů v krvi; normální činnost ledvin a střevního traktu;
Složení: plody ořešáku královského (ořech) 49 %, cukr, voda, vinný ocet, slunečnicový olej, slunečnicová semínka, cukr, směs bylin.
Průměrné výživové údaje na 100 g ořechového pesta: |
|
Tuky |
1,19 g |
z toho mastné kyseliny nenasycené |
0,12 g |
Sacharidy |
21,74 g |
z toho cukry |
20,75 g |
Bílkoviny |
0,90 g |
Sůl |
4 g |
Vláknina |
1,50 g |
Energetická hodnota |
432 kJ / 103 kcal |