Úvod » Byliny » A, B, C, D » citron
Šťáva lisovaná z čerstvého zázvoru lékařského dochucená citronem vhodná pro přípravu alkoholických a nealkoholických nápojů, koktejlů, čaje či přípravu marinád. Šťáva obsahuje 80% podíl zázvoru. Bez konzervantů.
Ovocná pomazánka černý bez s citronem je vhodná do kaší (jáhlové či krupicové), tvarohů, jogurtů, pohárů, pudingů nebo jako náplň do palačinek, dezertů, koláčů či buchet.
Ovocná pomazánka Datle s citronem se hodí k čerstvému pečivu, arabskému chlebu, palačinkám, lívancům, moučníkům z křehkého těsta, pudinkům a jehněčímu masu. Datlová příchuť najde své využití jako náplň do rolád, jogurtů nebo k promazání lineckého.
Ovocná pomazánka z lípy s citronem se hodí k jakémukoli pečivu, palačinkám a lívancům. Příchuť lípy je vhodná jako náplň do rolád či jogurtů, nebo např. do lineckého cukroví. Navíc lípa srdčitá přispívá k normální funkci dýchání a vykašlávání.
Ovocná pomazánka z máty s citronem se hodí do dezertů (koláčů, zákusků, ovocných pohárů), palačinek, nepečených moučníků a k pečivu. Dále lze mátovou ovocnou pomazánku využít k jehněčímu masu, do nádivek a masových marinád.
Ovocná pomazánka z meduňky s citronem je vhodná k jakémukoli pečivu, palačinkám, lívancům, dezertům (koláče, buchty, dorty), jako náplň do rolád nebo cukroví. Meduňková chuť se hodí ke kuřecímu a grilovanému masu.