Úvod » Produkty » Luxusní delikatesy » Ořechová pasta ze svatojánských ořechů 210 g
Sladká ořechová pasta ze Svatojánských ořechů je vyrobená z nezralých vlašských ořechů sbíraných kolem svátku svatého Jana (24.června). Ořechy se musí sbírat ještě zelené, když není skořápka ořechu dřevitá. Ořechy se napřed několik dní proplachují, aby se zbavily hořkosti a poté naloží do sirupu a směsi koření, kde zrají několik týdnů. Poté se namelou a vznikne, lahodná kořenitá pasta s originální chutí.
Použití: Sladká ořechová pasta ze Svatojánských ořechů je lahodný oříškový krém, který se hodí jako příloha k čerstvému pečivu, na palačinky, ke zrajícím a plísňovým sýrům, do salátů, nebo k ovocnému dezertu. Pro milovníky oříškových krémů třeba jen tak, k mlsání.
Delikatesa ve formě sladké ořechové pasty je vhodná jako originální dárek pro Vaše blízké.
Ořešák vlašský – přírodní antioxidant; přirozená obranyschopnost (imunita); hladina lipidů v krvi; normální činnost ledvin a střevního traktu;
Složení: plody ořešáku královského (ořech) 49 %, cukr, voda, citronový koncentrát, kyselina citronová, směs koření.
Průměrné výživové údaje na 100 g oříškového krému: |
|
Tuky |
0 g |
z toho mastné kyseliny nenasycené |
0 g |
Sacharidy |
88,90 g |
z toho cukry |
41,14 g |
Bílkoviny |
0,50 g |
Sůl |
0 g |
Vláknina |
1,50 g |
Energetická hodnota |
826 kJ / 197 kcal |
Nejprodávanější
Benediktinský bylinný extrakt ze zázvoru lékařského (Zingiber officinale) ve formě sirupu přispívá k normálnímu trávení, dýchání a působí protizánětlivě. Dále podporuje imunitní systém a zdraví během cestování (antiemetikum). Bez konzervantů.
100 % panenský olej z ostropestřce mariánského přispívá k normální funkci jater. Veškeré naše oleje lisujeme ve vlastní lisovně olejů. K výrobě čerstvého ostropestřcového oleje byl použit Ostropestřec mariánský, který je dodáván českými pěstiteli.
Speciální hořčice s vysokým obsahem hořčičného semínka s příměsí čerstvého kopru, vyrobená dle originální receptury.
Worcestrová omáčka je vhodná ke grilovanému masu, steakům a k ochucení dušeného masa, zvěřiny, bifteků, ryb a salátů.