Úvod » Byliny » Q, R, S, T, U » rakytník
Rakytníkový olej je cenným zdrojem komplexu nasycených mastných kyselin, Ꞵ-karotenu a vitamínu E.
Šťáva z čerstvého rakytníku řešetlákového je bohatým zdrojem vitamínu C, komplexu vitamínu B a betakarotenu. Rakytník je přírodním multivitaminem a přispívá k přirozené obranyschopnosti a imunitě. Bez konzervantů.
Benediktinské prebiotikum s extraktem rakytníku a čekankovým inulinem. Unikátní cucavá pastilka, která napomáhá normální funkci střevního traktu a zažívání. Prebiotikum s příchutí rakytníku je obohaceno o vitamín C.
Benediktinský bylinný extrakt z rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides) ve formě sirupu podporuje správnou funkci imunitního systému. Rakytník má pozitivní vliv na zdraví srdce a přispívá k dobrému stavu pleti. Extrakt obohacen o vitamín C.
Bylinný likér z plodů rakytníku řešetlákového. U bylinného likéru Rakytník se jedná se spíše o aplikační formu čerstvé rakytníkové šťávy. Rakytník je zdrojem mnoha velmi prospěšných látek a přispívá k přirozené obranyschopnosti organismu.
Rakytníkový džem a jeho chuť vynikne u sýrů, paštik, masa. Vhodný je do studené a teplé kuchyně, na pečení, vaření a dochucení pokrmů. Džem s příchutí rakytníku je slazen stévií.
Rakytníková mouka se připravuje rozemletím sušených plodů rakytníku. Výrazně nutričně obohatí každé pečivo a je ceněným zdrojem vlákniny, která podporuje správnou funkci střeva. Navíc je přirozeně bezlepková.