Plnotučná hořčice je charakteristická svou hladkou konzistencí jemně mletého hořčičného semínka. Svou příjemně palčivou chutí si vydobyla první příčku v oblíbenosti mezi všemi druhy hořčic.
Použití: Nejčastější využití plnotučné hořčice je v kuchyni jako ochucovadlo k uzeninám, masům, do dresingů, majonéz, salátů, pomazánek, studených i teplých omáček. Patří mezi nezbytné doplňky grilovací sezóny.
Složení: hořčičné semeno, vinný ocet, voda, fruktóza, sůl, směs bylin a koření. Bez konzervantů.
Průměrné výživové údaje na 100 g plnotučné hořčice: |
|
Tuky |
8,09 g |
z toho mastné kyseliny nasycené |
0,37 g |
Sacharidy |
13,58 g |
z toho cukry |
6,96 g |
Bílkoviny |
5,84 g |
Sůl |
3,50 g |
Energetická hodnota |
612,67 kJ / 146,35 kcal |
Upozornění, uchovávání: Plnotučnou hořčici skladujte při teplotě od 1 - 25 °C. Po otevření uchovejte v chladničce do 10 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Nejprodávanější
Benediktinský bylinný likér je vyroben podle starých receptur a obsahuje přes třicet druhů léčivých rostlin. Dlouhodobé zrání benediktinského likéru dává produktu nedosažitelnou příjemnou aromatickou vůni s jemnou nahořklou nevtíravou chutí.
Sladký bylinný likér pro dámy z extraktu květů růže stolisté (Rosa centifolia). Růže přispívá k normálnímu dýchání, trávení a duševní rovnováze. Z bioaktivních látek růže stojí za zmínku éterický olej, třísloviny a anthokyanová barviva.
100% makový olej lisovaný za studena je vyroben ze semínka modrého máku pěstovaného v České republice. Makový olej je bohatý především na esenciální mastné kyseliny a najde své využití ve studené kuchyni.
Bylinné kapky (tinktura) pro podporu Vašeho zdraví. Receptura výrobku je inspirovaná historickým receptem řádu Kapucínů z doby Rudolfa II. Výroba obnovena po 70 letech.