Plnotučná hořčice je charakteristická svou hladkou konzistencí jemně mletého hořčičného semínka. Svou příjemně palčivou chutí si vydobyla první příčku v oblíbenosti mezi všemi druhy hořčic.
Použití: Nejčastější využití plnotučné hořčice je v kuchyni jako ochucovadlo k uzeninám, masům, do dresingů, majonéz, salátů, pomazánek, studených i teplých omáček. Patří mezi nezbytné doplňky grilovací sezóny.
Složení: hořčičné semeno, vinný ocet, voda, fruktóza, sůl, směs bylin a koření. Bez konzervantů.
Průměrné výživové údaje na 100 g plnotučné hořčice: |
|
Tuky |
8,09 g |
z toho mastné kyseliny nasycené |
0,37 g |
Sacharidy |
13,58 g |
z toho cukry |
6,96 g |
Bílkoviny |
5,84 g |
Sůl |
3,50 g |
Energetická hodnota |
612,67 kJ / 146,35 kcal |
Upozornění, uchovávání: Plnotučnou hořčici skladujte při teplotě od 1 - 25 °C. Po otevření uchovejte v chladničce do 10 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Nejprodávanější
Benediktínské prebiotikum s extraktem šípku a čekankovým inulinem. Prebiotikum Šípek je unikátní cucavá pastilka, která napomáhá normální funkci střevního traktu a zažívání. Obohaceno o vitamín C.
Olej z lněného semene hnědého je lisovaný za studena, tudíž se teplem neničí účinné látky. Lněné semínko příznivě ovlivňuje činnost trávicí soustavy. Lněný olej obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin, zvláště kyseliny linolenové.
Worcestrová omáčka je vhodná ke grilovanému masu, steakům a k ochucení dušeného masa, zvěřiny, bifteků, ryb a salátů.
Za studena lisovaný olej, vyrobený z české hořčice černé (Sinapis nigra).