Součástí oplodí Ostropestřce je flavonoid Silymarin (průměrně 2,5%), který přispívá k normálnímu trávení, funkci jaterního metabolismu a normální činnosti srdce. Udržuje normální hladinu cukru v krvi. Vyznačuje se antioxidačními vlastnostmi a udržuje přirozenou obranyschopnost organismu.
Použití: Ostropestřcová mouka se hodí do snídaňových kaší, müsli i jogurtů. Můžete jí také nahradit část běžné mouky třeba při pečení domácích sušenek, koláčů a jiných dobrot. Zlehčí, ochutí a doplní minerály. Vhodná je také jako náhrady jíšky k zahušťování polévek či omáček při bezlepkové dietě.
Země původu i výroba je prováděna v ČR.
Dávkování: Doporučená denní dávka je max. 12-15 g ostropestřcové mouky s možností rozdělení do 2-3 dávek. Jako obohacující složka je určená k přidávání do základních surovin v množství do 5 % obsahu.
Složení: Velmi jemně mleté pokrutiny z plodu Ostropestřce mariánského (100% Silybum marianum (L.) Gaertn.) bez jakýchkoli příměsí. Bez lepku.
Průměrné výživové údaje na 100 g: |
|
Sacharidy |
4,4 g |
z toho cukry |
4,1 g |
Tuky |
11,7 g |
z toho nasycené tuky |
2,4 g |
Bílkoviny |
35,2 g |
Sůl |
0,01 g |
Energetická hodnota |
1338 kJ / 319 Kcal |
Upozornění, uchovávání: Skladujte v suchém a čistém prostředí, při teplotě do 25° C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Nejprodávanější
Benediktinský bylinný likér je vyroben podle starých receptur a obsahuje přes třicet druhů léčivých rostlin. Dlouhodobé zrání benediktinského likéru dává produktu nedosažitelnou příjemnou aromatickou vůni s jemnou nahořklou nevtíravou chutí.
Šťáva lisovaná z čerstvé Aloe vera s dužinou, dochucená kapkou citronu. Aloe Vera je rostlina obsahující mnoho důležitých látek, působí příznivě na imunitní systém, pročištění těla či proti napětí a únavě.
Dárkový balíček gurmánských hořčic obsahuje celozrnnou, kremžskou a plnotučnou hořčici bez konzervantů. Vhodné pro gurmána, kuchaře, maminku a tatínka jako dárek nebo příloha ke grilování.
Bylinné kapky (tinktura) pro podporu Vašeho zdraví. Receptura výrobku je inspirovaná historickým receptem řádu Kapucínů z doby Rudolfa II. Výroba obnovena po 70 letech.